dijous, 24 d’abril del 2014

Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo

Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo, d'Albert Espinosa, editorial Rosa dels Vents

La història parla d'en Marcos, un noi amb un do especial. Ell només amb la mirada pot veure els millors moments i els pitjors moments de la teva vida. El Marcos ajudarà el primer extraterrestre que arriba a la terra per trobar la seva dona. Ell coneixerà una noia al teatre, de la qual ell s'enamorarà, però tot donarà una volta de 180 graus quan descobreix que és la seva filla.


El llibre és molt imprevisible! Sembla al començament una novel·la d'amor, però tot es trenca quan comença a parlar d'un extraterrestre. És una història de ciència-ficció molt bona. Molt recomanable!

Alejandro Vásquez, alumne

dimecres, 16 d’abril del 2014

Emily The Strange, els dies perduts

Emily The Strange, els dies perduts, de Rob Reger, editorial Cruïlla

L'Emily és una noia de tretze anys que perd la memòria i es desperta en un poble anomenat BlackRock. Allà no coneix a ningú i ningú la coneix a ella. Aquell mateix dia entra en un bar anomenat Masmorra i allà es fa amiga de la cambrera, que es diu Corb. Decideix dormir a l'entrada de la Masmorra en una caixa de nevera amb quatre gats negres. 
L'Emily, com que no es recorda del seu nom, es fa anomenar "Tisoreta". A partir d'aquell moment ella comença a buscar informació sobre el seu passat per a saber qui és. 
Un dia, quan era al bar amb la Corb, va entrar un noi anomenat Rinxols que la va reconèixer. Llavors, gràcies a ell, localitza els que semblen ser els seus pares, però desprès quan els coneix s'adona que no els són. Finalment, després d'haver investigat s'assabenta que ella és l'hereva de BlackRock perquè és parenta de la fundadora del poble.


Ens ha agradat el llibre perquè hi ha intriga encara que al principi no enteníem de què anava la història.

Ana Rodríguez i Laura Paretas, alumnes

diumenge, 6 d’abril del 2014

Dolor de rosa i altres contes

Dolor de rosa i altres contes, de Pep Albanell

Són diferents contes. El conte principal és el "Dolor de rosa", que explica la història d'una noia que es desperta amb un nuvolet al cap que li transmet molt dolor i l'anomena dolor de rosa i ens explica com a poc a poc tal i com es va acabant el dia va desapareixent.


El valoro amb un 6 perquè és molt bo però m'avorreix una mica. Jo el recomanaria a gent de 15 anys aproximadament.

Oscar Cresencio, alumne

dijous, 3 d’abril del 2014

Maldita adolescente

Maldita adolescente, de María Menéndez-Ponte, Ediciones SM, col·lecció Gran Angular

Una niña hace un diario sobre su vida para entregárselo a Nick, un cantante. Sus amigas la invitan a una fiesta, pero no sabe si ir, porque por una parte le gustaría porque hay chicos de otro colegio ya que los del suyo los tiene muy vistos, pero por otra parte le da vergüenza, porque no los conoce. Todos sus problemas y todas sus opiniones las escribe en el diario. Finalmente, cuando va a ver al cantante hace nuevas amigas que estaban en la cola y entran al concierto pero no le da el diario ya que decide quedárselo ella.



Este libro me ha gustado mucho, ya que está muy bien adaptado para gente de 14 o 15 años.

También me ha gustado porque en muchos momentos me he sentido identificada con la historia.


Noelia Moreno, alumna

dimarts, 1 d’abril del 2014

Joc de trons

Joc de trons, de George R.R.Martin, Alfaguara
Juego de tronos, de George R.R.Martin, 

El llibre és el començament d'una sèrie, que també s'ha rodat per a la televisió, que passa a l'edat mitjana. Hi ha diversos regnes, en concret set, i tots es barallaran per aconseguir el tron de ferro i a més s'hi afegeix un altre problema: dintre de poc serà hivern i pel que expliquen si l'estiu dura molt l'hivern que s'apropa durarà molts més anys. 
És molt emocionant.



Jo crec que és una de les millors sèries televisives i també escrites que he llegit mai. El que m'agrada més és que t'expliquen amb molt de detall el que passa en tot moment i això m'agrada perquè m'ho puc imaginar tot.


Us el recomano.


Mohamed Khaldi