dissabte, 22 de març del 2014

L'heroi perdut

L'heroi perdut, de Rick Riordan, editorial La Galera


Va de 3 semidéus grecs que han de lluitar amb gegants per intentar salvar el món d'una destrucció, però la història no s'acaba en aquest llibre. També hi ha el segon, que més o menys és el mateix però els passa a semidéus romans.
Al tercer es troben i se'n van a fer una missió els sis. També hi ha el quart i el cinquè, que de moment no han sortit.



Són llibres molt bons perquè aprens mitologia grega i romana al mateix temps que t'ho passes bé.

Oriol Ferragut Clotet, visitant

dijous, 13 de març del 2014

La fórmula preferida del profesor

La fórmula preferida del profesor, de Yoko Ogawa, editorial Funambulista

És possible conèixer novament i cada dia la persona amb qui convius? A vegades sí! En aquest llibre coneixerem la història d'un professor de matemàtiques que ha perdut la seva memòria a curt termini a causa d'un accident. La seva memòria prodigiosa li permet resoldre problemes matemàtics difícils, però no li permet recordar la cara i el nom de les dues persones més pròximes a ell, la senyora que el cuida i el seu fill. Davant d'aquesta situació, el professor coneixerà cada dia dues noves persones per a ell i aquestes aprendran a estimar-lo i a conèixer cada dia una nova faceta del seu estimat amic.



El llibre ens convida a pensar que cada dia podem conèixer millor les persones més pròximes a nosaltres, però per això ens hem de deslliurar de les idees preconcebudes que en podem tenir. Cada dia les persones del nostre voltant ens poden sorprendre i, en aquest sentit, el llibre ens fa reflexionar sobre la importància de deixar-nos sorprendre per les persones del nostre entorn.

Per fer-nos una idea del llibre podem veure la pel·lícula al youtube: 

http://www.youtube.com/watch?v=rFAF2lLSUF0


Rafa Jurado, professor

Amanecer

Amanecer, de Stephenie Meyer, Editorial Alfaguara


Es el último libro de la saga "Crepúsculo", en el que se ve el desenlace final. Habla de la inmortalidad de Bella y de su hija recién nacida, que es mitad humana,mitad vampira. Sufren un pequeño error ya que los "Vulturi", la realeza de la raza vampira, han visto a Reneesme, la hija de vela, usando sus poderes de vampira, sin saber que ella también es humana. Deciden crear una guerra para acabar con la vida de Reneesme ya que no estaba permitido crear a niños pequeños vampiros.
Con un final muy raro (depende de si hayas leído el libro o hayas visto la película), en el libro hay una lucha entre los "Vulturi" i la familia de Bella, pero en la película es solo una visión de Alice, una miembro de la familia de Bella que puede ver el futuro y le muestra al líder de los "Vulturi" lo que pasaría si ocurriera dicha pelea.



Me ha gustado mucho pero, claro, si no te has leído todos los libros anteriores a éste no te enteras de nada.


Raül Cerdà

divendres, 7 de març del 2014

Boy (relatos de la infancia)

Roald Dahl, Boy (relatos de la infancia), Editorial Alfaguara

Este libro nos da muchas claves sobre la atractiva literatura de Roald Dalh. A través de una serie de cuentos el autor nos pasea por su infancia. Descubrimos la admiración que sentía por una madre joven y viuda que levantó con tenacidad a su numerosa familia y el rigor de su padre, ejemplo de superación personal antes de su muerte. Descubrimos que el autor vivió durante años en los duros internados ingleses y con la capacidad narrativa que les es propia nos cuenta numerosas anécdotas que muestran como él fue víctima de una educación escolar basada en el castigo y en el miedo.
Roald Dalh nos explica entre estos relatos lo que él cree que pudo inspirarle una novela como Charlie y la fábrica de chocolate.




Me ha encantado volver a leer a este autor, al leer estos cuentos es fácil entender el mensaje positivo que se desprende de todos sus textos para adolescentes: Matilda, Charlie...su narrativa es ágil y está salpicada de descripciones que te atrapan en una época sobre la que el autor nos despierta la curiosidad. Cuando estéis un poco cansados os recomiendo esta lectura agradable para cualquier edad.

Marisa Gil, professora