divendres, 15 de febrer del 2013

Divergent

Divergent, de Veronica Loth, editorial Estrella Polar (en català) i Molino (en castellà)

La societat de Chicago, després de molts anys en guerra, ha decidit separar-se en cinc faccions diferents: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Els nens pertanyen a la facció en què neixen fins als setze anys; a aquesta edat, poden decidir si canviar de facció o quedar-se. La Beatrice, nascuda a Abnegació, té dues opcions: continuar sent una abnegada, com els seus pares, o canviar de facció, el que comporta oblidar tot el seu passat. El que no sap és que té un secret que la posa en perill: és divergent. Amb això en ment, descobrirà la veritat de la societat que l'envolta. A part de tot això, viurà la seva primera història d'amor amb en Quatre. 


"Divergent" és un llibre llarg i gruixut, el que fa que a simple vista no es vulgui llegir. Tot i així, té una història molt ben desenvolupada i interessant, que t'enganxa des del primer moment. El fet de conèixer la història d'una noia que viu en una distòpia fa pensar en les diferències entre aquesta i la nostra societat. Ens ajuda a fer-nos la següent pregunta: algun dia arribarem a viure igual que la Beatrice, havent d'escollir entre ser nosaltres mateixos o haver de separar-nos de tot allò que estimem?


Com ja he dit, és un llibre molt interessant i fàcil de llegir. A més, té la seva dosi justa d'aventures, d'amor i de misteris, sense que s'arribi a fer pesat. Recomano la seva lectura principalment als adolescents d'entre 13 i 17 anys, principalment perquè són edats en què els lectors es poden identificar amb la protagonista. No obstant això, els adults també gaudiran de la narració.

Adrián Casares, exalumne

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada