dilluns, 21 de gener del 2013

El diari secret d'Adrian Mole


El diari secret d'Adrian Mole, de Sue Townsend, editorial Empúries

L'Adrià és un adolescent de 13 que, a través del seu diari, revela al lector el seu món, preocupacions, aspiracions i frustracions, a més de manies particulars i una visió del món també particular i involuntàriament enginyosa. De gran, cosa estranya, vol ser escriptor.


Sovint l'adolescència se'ns ha presentat com una etapa difícil i dramàtica, plena de conflictes... L'Adrià, però, s'enfronta als reptes del creixement amb un humor tragicòmic que arrenca més d'un somriure al lector adult, alhora que desperta complicitats en el lector jove. Enfront del dramatisme propi de l'edat, l'Adrià hi posa molta ironia i sentit de la comicitat, enfrontant-se així als canvis físics propis de l'edat, sempre incòmodes, o a la problemàtica i real societat actual.

Un dels temes centrals del llibre, a part dels tòpics com l'amistat, l'amor o la família, és la literatura com a refugi i mitjà per aprendre i créixer. Això el fa ser diferent dels altres nois i noies de la seva edat.



Recomano aquest llibre a tots aquells lectors desmotivats o que els costi trobar un llibre que els enganxi. Estic segur que el gaudiran des de les primeres línies i establiran de seguida una relació de complicitat amb el seu protagonista.


Salvi Pardàs, exprofessor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada