divendres, 18 de gener del 2013

La ratera


La ratera, d'Agatha Christie, editorial Vicens Vives

La història consta de vuit personatges que queden atrapats en un hotel per causa de la neu. De sobte, un crit esgarrifós i un crim. Els personatges, atrapats en l'hotel com en una ratera (trampa), resulten tots sospitosos i es malfien uns dels altres.

T


Aquesta és una de les més exitoses obres de gènere detectivesc de tots els temps, deguda a Agatha Christie, l'anomenada "Dama del crim". Des que es va estrenar al teatre, a Londres el 1952, mai no s'ha deixat de representar.


Adaptació teatral de la novel·la

El llibre és breu i intens, ple de suspens i situacions imprevistes, amb personatges caricaturitzats. A més, com no podia ser menys, se'ns reserva un final sorprenent i inesperat.

El mètode d'investigació del detectiu ens recorda al seu precedent més directe: l'inspector Sherlock Holmes, de l'escriptor escocès Arthur Conan Doyle. Ara bé, a "La ratera" hi predomina més l'acció i té un ritme més dinàmic i, podríem dir, contemporani.


Molt recomanable per a lectors "hiperactius" o a qui li costi les lectures amb moltes descripcions. "La ratera" és acció pura i et deixa amb l'ai al cor fins al final.


Salvi Pardàs, exprofessor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada